This post is also available in: English فارسی العربية
آشنایی با ادویه جات مناسب برای هر غذا + نکات مهم در استفاده آن ها
ادویه جات از گذشته دارای جایگاه ویژه ای برای طعم بخشیدن و لذیذتر ساختن غذاها بوده اند. استفاده از ادویه مناسب برای هر غذا از موارد مهم است که باید به آن توجه کنیم تا طعم لذیذ به ما بدهد. ادویه جات مختلف با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی از بهترین چاشنی ها برای خوش طعم کردن غذا بوده اند. چاشنی هایی که علاوه بر دادن عطر و طعم بی نظیر به غذا، دارای خواص درمانی نیز می باشند.
معرفی ادویه مناسب هر غذا
عطر و طعم ادویه جات، به همراه خواص و فواید شگفت انگیز آنها، سبب شده تا مردم بومی هر منطقه، بر اساس ویژگی های جغرافیایی و اقلیمی و ذائقه خود، از ترکیب مخصوصی از ادویه جات در تهیه خوراک خود استفاده کنند. در این مطلب رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت برای شما ادویه جات مختلف مناسب غذاهای مختلف را معرفی کرده است.
ادویه جات مناسب خورش
فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر زیره، دارچین، پودر گشنیز از ادویه جات مناسب برای خورش های مختلف می باشند.
ادویه های مناسب چلو کباب
سماق قرمز و یا سماق قهوه ای از ادویه های مناسب برای کباب می باشد که تفاوت این دو سماق این است که سماق قرمز رنگ دهنده می باشد و ترشی کمتری دارد و سماق قهوه ای رنگ دهنده نیست اما ترش تر است. افراد بر اساس ذائقه خود یکی از این دو را انتخاب می کنند. دلیل استفاده از سماق بر روی کباب این است زمانی که گوشت کباب می شود کمی مواد سمی در گوشت تولید میشه و سماق این سم رو از بین میبرد. به همین دلیل از گذشته همراه با کباب همیشه سماق مصرف می شد.
ادویه مناسب آبگوشت
زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، جوز هندی، میخک، بادیان از ادویه جات مناسب برای استفاده در طبخ آبگوشت می باشد.
ادویه برای مرغ و ماهی
برای مرغ و ماهی ادویه های مناسب زعفران، زنجبیل، برگ بو و پودر سیر است.
ادویه کورما و تیکا و گراماسالا برای استفاده تهیه مرغ عالی می باشد. این دو ادویه نوعی کاری ست و از مخلوط 20 نوع ادویه با فرمول خاص تهیه می شود که به صورت آماده فروخته می شود.
ادویه مخصوص سوپ ها
سوپ ها انواع مختلفی دارند که ادویه جات مختلفتی در هر نوع آن ها بکار می رود. مثلا به سوپ جو پودر آویشن بکار می رود.
اما به طور کلی برای همه سوپ ها بهتر است یک یا دو عدد برگ بو اضافه کنید تا تفاوت طعم آن را متوجه شوید.
نکات مهم در استفاده ادویه جات
- به یاد داشته باشید که مقدار مصرفی ادویه جوز هندی باید خیلی کم باشد. حدودا 2 الی 3 گزم تا مصرف زیاد آن ادویه موجب سردرد نشود.
- برای غذاهای گوشتی از هل یا دارچین بصورت درسته استفاده کنید تا عطر بهتری به غذا دهند.
- در هنگام آب پز کردن مواد غذایی، بهتراست از ادویه های پودر نشده استفاده شود.
- برای متصاعد شدن عطر ادویه جات هنگام پخت غذا، باید حتما آنها را به مدت چند ثانیه در روغن تفت دهید. برای مثال زمانی که مایه ی لوبیا پلو را میپزید، پیازها که تفت داده شدند. ادویه را اضافه کرده، چند ثانیه تفت بدهید و بعد بقیه مواد را اضافه کنید. این کار باعث میشود عطر ادویه دو برابر شود.
این مطالب را از دست ندهید
نکات لازم به توجه در طبخ برنج
مهمترین ویژگی هایی که یک رستوران خوب باید داشته باشد
مزیت بازاریابی آنلاین نسبت به تبلیغات سنتی رستوران ها
معرفی غذاهای پرطرفدار ایرانی از دید گردشگران خارجی
فرق پاستا و ماکارونی
بهترین روش نگهداری انواع نان در منزل به همراه نکات مهم
معرفی ییلاقات زیبای گیلان
رشت اومدیم چی بخوریم؟راهنمای کامل خورد و خوراک در رشت
تفاوت کباب لبنانی و کوبیده معروف
روش های مناسب برای افزایش وزن سالم و اصولی
معرفی استانهای ایران با غذاهای محلی آنها