خورشت ناردون اصیل گیلانی

This post is also available in: فارسی

خورش ناردون یکی از انواع خورشت های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شمال کشور می باشد. این خورش خوشمزه شباهت زیادی به خورشت فسنجان دارد. و از جمله خورشت های مجلسی شمال کشور محسوب می شود.

خورشت ناردون غذای سنتی و اصیل گیلانی ست. که با کته و برنج شمالی طبخ و سرو می شود. بسته به ذائقه خود میتوانید این غذا را ترش یا ملس و یا شیرین طبخ کنید. این خورشت خوشمزه با ترکیب انار و رب انار و آب انار پخته می شود. این خورش خوشمزه را می توان در مهمانی های خاص سرو نمود و از طعم آن لذت برد.

در ادامه به آموزش آشپزی خورشت ناردون اصیل گیلانی میپردازیم. با بهترین رستوران در رشت همراه شوید.

خورشت ناردون اصیل گیلانی

این خورشت همان انار مسمای گیلانی است که غذایی که گیلانی‌ها برای رنگارنگ کردن سفره شب یلدای خود از آن استفاده می‌کنند.  تهیه این غذای بی نظیر برای شب یلدا و یا هر روز دیگری از سال می تواند خاطره ای بسیار خوب برای شما و عزیزانتان به جای بگذارد.

مواد لازم برای تهیه خورشت ناردون اصیل گیلانی

مرغیک کیلوگرم
پیاز رنده شده1 عدد متوسط
پیاز1 عدد متوسط
انار دون شده2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
رب انار2 قاشق غذاخوری
رب نارنجدو قاشق سوپخوری
آلو خورشتی6 عدد
زرشک و خلال پستهدلخواه
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

1. سرخ کردن مرغ

در این مرحله مقداری روغن داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا به خوبی داغ شود. سپس مرغ ها را داخل آن بخوابانید و اجازه دهید تا هر دو طرف آن به خوبی سرخ شود. به هیچ وجه مرغ را کاملا سرخ نکنید و رنگ طلایی برای آن کافی است.

به این مرحله که رسید، به اندازه نوک قاشق چای خوری فلفل و همچنین زردچوبه و نمک را به داخل تابه اضافه کنید و پیاز سالم را هم داخل تابه بگذارید. دو لیوان کامل آب جوش به آن اضافه کنید و در تابه را ببندید تا با شعله کم به خوبی نیم پز شود.

2. تهیه سس خورشت ناردون اصیل گیلانی

داخل تابه دیگری سس مرغ را درست می کنیم و برای درست کردن مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیاز های نگینی شده را به آن اضافه کنید. پیاز ها را تا حدی تفت دهید تا کمی تغییر رنگ بدهند.

در این مرحله رب را به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رب رنگ خود را به خوبی آزاد کند. پس از آن به اندازه نصف قاشق چای خوری زردچوبه و همچنین نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مقدار کمی تفت دهید.

3. اضافه کردن رب انار

پس از آماده شدن رب، در این مرحله رب انار را به آن اضافه کنید و به خوبی با مواد دیگر تفت دهید. در این مرحله نصف دانه های انار را به همراه زعفران دم کرده و آب نارنج را به سس اضافه کنید و باز هم به ارامی تفت دهید.

در این مرحله و پس از یک دقیقه سس آماده است.

4. اضافه کردن آلو ها

در این مرحله سری به مرغ بزنید و اگر نیم پز شده باشد و همچنین به مقدار نصف لیوان آب داخل تابه باقی مانده باشد، پیاز درسته ای که داخل آن گذاشته بودید را بیرون بیاورید و سس را به آن اضافه کنید.

سپس آلو ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ کاملا بپزد.

5. تزئین خورشت ناردون اصیل گیلانی

اجازه دهید تا آب داخل خورش به اندازه ی نصف لیوان شود وتوجه کنید که این غذا اصلا نباید آب زیادی داشته باشد و هرچه غلیظ تر باشد لذیذ تر خواهد بود.

زرشک ها را به همراه مقدار کمی کره به اندازه یک دقیقه با شعله ی زیاد تفت دهید و کنار بگذارید.

6. سرو خورشت ناردون اصیل گیلانی

پس از این مرحله خورش را سرو کنید و دانه های انار باقیمانده را به همراه زرشک و خلال پسته تزئین کنید و از آن لذت ببرید.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

چطور دسر تیرامیسو خانگی تهیه کنیم؟
طرز تهیه یک معجون تابستانی
طرز تهیه چند غذا ساده و خوشمزه با قارچ
قیمت سینی های کباب چگونه است؟
خواص بامیه و طرز تهیه خورشت بامیه به روش رستورانی
معرفی تندترین غذاهای جهان
طرز تهیه کتلت سویا و خواص سویا گوشتی
پلو دنده کباب اصیل کرمانشاهی در بهترین رستوران رشت
طرز تهیه چند غذای رژیمی ساده و کم کالری
طرز تهیه املت قارچ و اسفناج رژیمی و خوشمزه
دستور پخت چند نوع غذا با لوبیا سبز
طرز تهیه یک دسر سالم با هلو

دیدگاهتان را بنویسید