دستور تهیه زیتون پرورده شمالی + فوت و فن و نکته هایی در تهیه آن

دستور تهیه زیتون پرورده شمالی + فوت و فن و نکته هایی در تهیه آن

This post is also available in: English فارسی العربية

دستور تهیه زیتون پرورده شمالی + فوت و فن و نکته هایی در تهیه آن

زیتون پرورده از جمله پیش غذاهایی است که اکثرا در شهرهای شمالی دیده می شود. این پیش غذا را افراد بر اساس ذائقه خود بصورت ترش، شیرین و ملس تهیه می کنند.

زیتون پرورده در منوی اغلب رستوران‌های در قسمت پیش‌غذاها دیده می‌شود. از معروف‌ترین چاشنی‌های ایرانی است که در کنار غذاهای مختلف به خصوص در کنار انواع کباب های ایرانی سرو می شود. رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت نیز در کنار غذاهای خوشمزه ای که برایتان در نظر گرفته است. زیتون پرورده های بی نظیری را نیز در رستوران گردشگردی رشتی خود سرو می کند.

طرز تهیه زیتون پرورده

تهیه زیتون پروده در خانه از هیجان بالاتری برخوردار می باشد، چون هم مطابق با سلیقه خودتان با طعم دلخواه تهیه می شود و هم از سلامت موادی که در آن به کار می برید مطمئن هستید.

مواد لازم

مواد لازممقدار
رب انار2 پیمانه
مغز گردو 300 گرم
آویشن 1 قاشق غذاخوری
زیتون بدون هسته500 گرم
نعناع خشک1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم
دانه انار2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

در ابتدا برای تهیه زیتون پرورده گردو ها را آسیاب کنید و در ظرفی بریزید. سپس زیتون‌ها به ظرف اضافه کنید. اگر زیتون ها ترش یا شور بودندمی توانید حداکثر 1 ساعت در ظرف پر از آب بگذارید خیس بخورد.

رب انار را به مواد ظرف اضافه کنید و به خوبی مواد را با هم مخلوط کنید. پس از مخلوط کردن مواد پودر نعناع خشک، پودر آویشن خشک، دانه‌های انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه کنید و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط کنید تا طعم سبزی‌ها کاملا به خورد مواد برود. می توانید از سبزی چوچاق که از سبزی های محلی شمالی است در مواد تهیه شده خود استفاده کنید.

شما می توانید بر اساس ذائقه خود

در آخر هم می توانید به دلخواه کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و در ظرفی در دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

فوت و فن و نکاتی در تهیه زیتون پرورده

  • ابتدا چک کنید اگر طعم زیتون تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی زیتون ها گرفته شود.
  • توجه کنید گردویی که استفاده می‌کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده سبب ایجاد طعمی تلخ می شود.
  • قبل از اینکه زیتون را به موادتان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن خواهد شد.
  • توجه کنید که در برخی از دستورهای طرز تهیه‌، افزودن پیاز پیشنهاد می‌شود. بهتر است این ماده را به زیتون پرورده اضافه نکنید زیرا مزه‌ تمام چاشنی را تغییر خواهد داد.
  • اولین نکته ای که در طرز تهیه زیتون پرورده خانگی باید در نظر گرفته بگیرید، این است که علاوه بر نعنا، گشنیز و سایر سبزیجات، از نوعی سبزی معروف شمالی به نام چوچاق نیز استفاده خواهد شد. اگر به این سبزی دسترسی ندارید می توانید از ترکیب نعنا، گشنیز، آویشن، مرزه و گلپر نیز طعمی شبیه به این سبزی را دارد.
  • معمولا رنگ زیتون پرورده از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر ترجیح می‌دهید رنگ آن روشن باشد باید در ترکیب آن از گردوی زیادتری استفاده کنید و اگر از مقدار بیشتری رب انار در مواد زیتون پرورده استفاده کنید، رنگ آن تیره تر خواهد شد.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

طرز تهیه کوکوی پیازچه کرمانشاهی و خواص آن
طرز تهیه چند غذای رژیمی ساده و کم کالری
طرز تهیه چند مربای خانگی با میوه های تابستانه
روش تهیه غذای ساده و بدون روغن با استفاده از هویج
بهترین رستوران توریستی در رشت
روش تهیه فوتوچینی ایتالیایی با سس آلفردو
روش تهیه و نگهداری سالاد الویه
طرز تهیه کمپوت گیلاس
پلو دنده کباب اصیل کرمانشاهی در بهترین رستوران رشت
معرفی خوشمزه ترین غذاهای جنوبی
طرز تهیه شامی رودباری + چند نکته برای جلوگیری از وا رفتن ...
دستور پخت آش ترخینه و چند نکته در تهیه آن

دیدگاهتان را بنویسید