This post is also available in: فارسی
طرز تهیه املت شاپوری و تاریخچه آن
املت شاپوری یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی گیلانی است. که در بسیاری از مناطق کشور محبوبیت دارد. این املت با طعم دلنشین و عطر بینظیر خود، انتخابی عالی برای صبحانه یا ناهار است. ترکیب تخممرغ و مواد اولیه ساده، اما خوشطعم، باعث میشود که املت شاپوری نه تنها به راحتی تهیه شود، بلکه به یک تجربه لذیذ و متفاوت برای علاقهمندان به آشپزی تبدیل گردد. در این مقاله آشپزان بهترین رستوران توریستی در رشت به طرز تهیه املت شاپوری و تاریخچه آن به صورت گام به گام خواهند پرداخت. تا شما نیز بتوانید در خانه این غذای خوشمزه را درست کرده و از طعم ویژه آن لذت ببرید
تاریخچه املت شاپوری
تاریخچه املت شاپوری به فرهنگ غذایی غنی استان گیلان بازمیگردد. این غذا از گذشتههای دور بخشی از سفرههای گیلانی بوده و معمولاً در دورهمیهای خانوادگی و مهمانیهای محلی سرو میشده است. نام شاپوری احتمالاً به دلیل ارتباط با خاندانهای قدیمی منطقه یا نوع خاصی از پذیرایی محلی انتخاب شده است. در گیلان، استفاده از مواد غذایی تازه و طبیعی همواره اهمیت داشته و املت شاپوری نیز از این قاعده مستثنی نیست. این غذا به مرور زمان به یکی از نمادهای آشپزی گیلانی تبدیل شده و گردشگران زیادی برای تجربه طعم آن به بهترین رستوران توریستی در رشت مراجعه میکنند.
طرز تهیه املت شاپوری
طرز تهیه املت شاپوری بسیار ساده است و میتوان آن را با مواد اولیهای که به راحتی در دسترس هستند، تهیه کرد. نکته اصلی در تهیه این غذا، استفاده از مواد تازه و باکیفیت است که باعث میشود طعمی بینظیر داشته باشد.
مواد لازم برای تهیه شاپوری رشتی
مورد | مقدار |
---|---|
تخم مرغ | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
خوراک لوبیا چیتی | ½ قوطی |
آب نارنج | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
مراحل تهیه املت شاپوری معروف رشت
ابتدا یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن کمی داغ شد، رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. آشپز بهترین رستوران توریستی در رشت بیان میکند. در این مرحله باید اجازه دهید تا رب گوجهفرنگی به خوبی سرخ شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به رب گوجهفرنگی اضافه کرده و ادامه دهید تا مواد بهخوبی با هم مخلوط شوند.
حالا نوبت به تخممرغها میرسد. تخممرغها را یکی یکی داخل یک کاسه بشکنید و سپس بهطور مستقیم به رب گوجهفرنگی اضافه کنید. نیازی به هم زدن زرده و سفیده تخممرغ نیست؛ تخممرغها را بهطور کامل در کنار هم در تابه قرار دهید. اگر ترجیح میدهید تخممرغها با رب گوجهفرنگی بهخوبی مخلوط شوند، میتوانید آنها را کمی هم بزنید.
وقتی که سفیده تخممرغها بسته شد، کنسرو لوبیا یا خوراک لوبیایی که از قبل آماده کرده اید را اضافه کنید. فراموش نکنید که قبل از ریختن لوبیا، باید آب اضافی آن را بگیرید تا غذا بیش از حد آبکی نشود. سپس نارنج را نصف کرده و فشار دهید تا آب آن روی تخممرغها و لوبیاها بچکد و طعمی تازه به املت بدهد.
حالا با قاشق به آرامی مواد را مخلوط کنید و اجازه دهید که همه چیز کمی با هم گرم شود. زمانی که زرده تخممرغها به اندازه دلخواه شما پخته شدند، املت شاپوری شما آماده است. املت شاپوری را به همراه نان تازه سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید!
چرا املت شاپوری؟
آشپزان بهترین رستوران توریستی در رشت بیان میکنند. املت شاپوری نمایانگر بخشی از هویت غذایی گیلان است. این غذا با ترکیبی ساده اما خوشطعم، گزینهای عالی برای وعدههای غذایی سبک است. استفاده از سبزیجات معطر محلی و تخممرغ تازه، ارزش غذایی بالایی به این غذا میبخشد و آن را به یکی از انتخابهای محبوب در میان گردشگران و مردم محلی تبدیل کرده است. تجربه این غذا در بهترین رستوران توریستی در رشت، بخشی از سفری لذتبخش به گیلان خواهد بود.
در نهایت
املت شاپوری یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه گیلان است. که طعمی متفاوت و بهیادماندنی دارد. این غذا با ترکیبات خاص خود، بازتابدهنده فرهنگ غذایی مردم گیلان است. آشپزان بهترین رستوران توریستی در رشت بیان میکنند. اگر به رشت سفر کردید، حتماً این غذای لذیذ را امتحان کنید و از طعم اصیل آن لذت ببرید. علاوه بر املت شاپوری، غذاهای دیگر گیلانی نیز ارزش امتحان کردن دارند و سفر به این شهر زیبا را به تجربهای فراموشنشدنی تبدیل میکنند.
این مطالب را از دست ندهید
فوت و فن و روش صحیح فریز کردن مواد غذایی
انواع چاشنی های گیلانی که پیشنهاد میشود امتحان کنید
تزئین و دورچین مناسب برای انواع کباب های ایرانی
4 ایده دسر بدون فر برای شب یلدا
زیباترین جاذبههای توریستی ایران (1)
روش های مناسب برای افزایش وزن سالم و اصولی
گلوتن چیست؟ طرز تهیه نان بدون گلوتن
جاذبه های گردشگری سیاهکل بهشت روی زمین
لذیذترین انواع ماهی دریای خزر
نباید های پس از غذا خوردن و دانستنی های مربوط به آن
راهکارهایی برای داشتن سفر کم هزینه