This post is also available in: English فارسی العربية
طرز تهیه شامی رودباری + چند نکته برای جلوگیری از وا رفتن شامی
شامی رودباری از غذاهای گوشتی است که همانطور که از اسم آن پیداست از غذاهای اصیل شهرستان رودبار و گیلان است. این غذا با استفاده از گوشت چرخ کرده و سبزیجات معطر تهیه می شود. این غذا را می توانید در اکثر رستوران های سنتی رشت و گیلان پیدا کنید. اما اگر می خواهید خودتان این غذای خوشمزه را آماده کنید، ما در این مطلب به شما طرز تهیه شامی رودباری اصیل و خوشمزه را آموزش می دهیم.
طرز تهیه شامی رودباری
روش تهیه شامی رودباری شباهت زیادی به کتلت دارد. اما وجود سبزیجات مختلف در آن سبب ایجاد طعمی لذت بخش شده است که آن را با کتلت متفاوت کرده است.
مواد لازم برای شامی رودباری
مواد لازم | مقدار |
گوشت چرخ کرده | 700 گرم |
پیاز | 4 عدد |
گوجه فرنگی | 6 عدد متوسط |
جعفری | 60 گرم |
ریحان | 60 گرم |
گشنیز | 60 گرم |
روغن و روغن زیتون | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
دستور پخت شامی روباری
در ابتدا برای تهیه شامی رودباری با رنده ریز پیاز ها را رنده کنید. حواستان باشد که آب اضافی پیاز را بگیرید. سپس ظرفی برداشته و گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و مقداری نم و فلفل و زردچوبه در آن بریزید.
سپس سبزی ها را به صورت ریز خرد کنید و به ظرفتان اضافه کنید. مایه شامی را به خوبی ورز دهید تا مواد یکدست شوند.
به این نکته توجه کنید که در صورتی که شما به سبزی های محلی خالواش و چوقاق دسترسی دارید، می توانید در تهیه شامی رودباری از این سبزیجات استفاده کنید. اما چون دسترسی به آن ها کم است می توانید از ترکیب ریحان، جعفری و گشنیز استفاده کنید.
پس از آماده شدن مایه شامی ظرفتان را با استفاده از سلفون بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
زمانی که مایه شما به خوبی استراحت کرد، آن را از یخچال خارج کرده و ماهیتابه ای مناسب برای تهیه شامی روباری انتخاب کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن شامی ها را در آن به خوبی سرخ کنید. پس از اینکه شامی ها آماده شدند، آن ها را در ظرفی ریخته و کنار بگذارید.
مرحله بعدی باید سس غذا را آماده کنید. ابتدا پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید و بصورت پوره در آورید. ماهیتابه ای انتخاب کنید و روی حرارت بگذارید سپس رب گوجه فرنگی را تابه بریزید تا کمی تفت بخورد. پوره گوجه فرنگی را به همراه ادویه جات و کمی سبزیجات معطر به ماهیتابه اضافه کنید تا سستان غلیظ شود.
بعد از غلیظ شدن سس شامی ها را درون سس قرار می دهیم و در آن را می بندیم تا سس به خورد شامی ها برود. پس از آماده شدن غذا آن را در ظرف مورد نظر در کنار برنج یا نان سرو می کنیم.
چند نکته برای جلوگیری از وا رفتن شامی
- برای سرخ کردن شامی ها از تابه نچسب استفاده کنید تا هم روغن کمتری مصرف شود و هم غذایتان به تابه نچسبد و وا نرود.
- می توانید برای اینکه شامی هایتان وا نروند از مقداری آرد یا پودر سوخاری در مایه غذا استفاده کنید.
- استفاده از یک سیب زمینی هم در شامی مورد مناسبی است برای جلوگیری از وا رفتن مناسب است.
- تخم مرغ هم از مواردی است که سبب چسبندگی مواد به هم می شود و می توانید از آن استفاده کنید.
رستوران گردشگری ریژان، بهترین رستوران در رشت برای شما شامی مخصوص در نظر گرفته است. که می توانید هم بصورت بیرون بر و هم بصورت حضوری میل کنید و لذت ببرید.
این مطالب را از دست ندهید
طرز تهیه املت قارچ و اسفناج رژیمی و خوشمزه
طرز تهیه سالاد رژیمی با تن ماهی
روش تهیه چند غذای سبک برای شام
طرز تهیه یک معجون تابستانی
طرز تهیه آب دوغ خیار و فواید آن برای بدن
خواص و طرز تهیه آش ماست سنتی ایران
آموزش تهیه رولت اسفناج خوشمزه مجلسی
روش تهیه غذای ساده و بدون روغن با استفاده از هویج
چند مورد از خاصیت سبزیجات به همراه طرز تهیه 2 غذای گیاهی
دستور تهیه مرغ بالزامیک به همراه نکات تکمیلی در تهیه آن
دستور پخت آش ترخینه و چند نکته در تهیه آن