This post is also available in: English فارسی العربية
فوت و فن و راز درست کردن زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که در اولین مورد برای مهمانی ها به ذهنمان می رسد. شاید در اولین نگاه به نظر غذای ساده ای بنظر برسد اما اگر دقت کرده باشید برخی افراد این غذا را خیلی لذیذتر درست می کنند. در این مطلب ما به شما چندین مورد از فوت و فن های لذیذتر کردن این غذا را یاد می دهیم و همچنین افرادی که ساکن رشت هستند به آن ها پیشنهاد می شود که اگر در خانه هوس زرشک پلو با مرغ کردید و زمان برای درست کردن آن نداشتید می توانید این غذای لذیذ را از رستوران گردشگری ریژان یکی از رستوران های پرطرفدار رشت به صورت غیر حضوری تهیه و میل کنید. یا اینکه می توانید اوقات خوشی کنار خانواده را در بهترین رستوران در رشت بگذرانید و این غذا را در آن جا میل کنید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
- مرغ: 2 تکه
- پیاز: 1 عدد متوسط
- هویج: 1 عدد
- روغن: به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرچوبه: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده
- آبلیمو: 1 قاشق
- زرشک + شکر: به اندازه لازم
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
- ساقه کرفس: 2 تکه
در مرحله اول باید مرغ ها را از شب قبل با ادویه جات و پیاز مره دار کنید و مخلوط کنید. سپس روی آن سلفون بکشید و در یخچال قرار دهید.
در مرحله بعد باید سس غذا را تهیه شود. برای تهیه سس زرشک پلو مقداری روغن را در یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار داده تا روغن داغ شود. سپس پیازهای رنده شده را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و کاراملی شوند. بعد رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
در ماهیتابه ای دیگر کمی روغن میریزیم و مرغ های مزه دار شده را در آن تفت دهید تا اطراف آن ها سرخ شود.
سپس مرغ های تفت داده شده را به همراه یک لیوان آب جوش، برگ بو و چوب دارچین در سس پیاز و رب گوجه فرنگی قرار دهید و اجازه دهید تا مرغها همراه با مواد، روی شعله ملایم گاز بپزند. پس از نیم ساعت، به مرغها نمک بزنید و آنها را برگردانید تا غذا بطور کاملا بپزد.
زمانی که مرغ ها کاملا پخته شدند و سس آنها نیز غلیظ شد. مزه مرغ ها را چک کنید و در صورت نیاز بهغذا نمک اضافه کنید. می توانید مقداری زعفران دمکرده نیز در دقایق پایانی پخت به مرغها اضافه کنید. فراموش نکنید چوب دارچین و برگ بو را از سس مرغ در بیاورید.
اندازه تکه های مرغ
برای یک مراسم رسمی، می توانید مرغ کامل را به چهار تکه تقسیم کنید. یعنی ساق مرغ و ران مرغ با هم باشد و سینه مرغ نیز کامل باشد. اما برای مهمانی های خودمانی می توانید از تکه های بیشتری استفاده کنید.
استفاده از سبزیجات برای طبخ
سبزیجات زیادی هستند که برای طبخ مرغ مورد استفاده قرار می گیرند کهسبب ایجاد طعم عالی مرغ شده و بوی زهم مرغ هم می گیرد برای مثال استفاده از ساقه کرفس و هویج و پپاز و تفت دادن آن ها مزه مرغ را بسیار عالی می کند، همچنین استفاده از برگ بو و رنده پوست پرتقال و لیمو، جعفری نیز در درست کردن مرغ مورد استفاده قرار می گیرد.
مقدار آب برای پخت مرغ
وجود مقدار زیاد آب در خورشت مرغ سبب پایین آمدن کیفیت خورشت می شود. بنابراین مقدار آب مرغ را کم بریزید و حرارت رو ملایم نگه دارید تا آب زیادی را در طول پخت از دست ندهد.
چند نکته در تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
می توان از پیاز های درسته در پختن مرغ استفاده کرد به همین دلیل می توانید 2 یا 3 عدد پیاز ریز را در آن بیندازید.
به جای استفاده از مرغ می توانید از گوشت بوقلمون نیز استفاده کنید.
اگر دوست داشته باشید می توانید بگذارید پوست مرغ بر روی آن بماند زیرا سبب ایجاد طعمی خوشمزه می شود.
زعفران را زیاد بر روی حرارت نگذارید زیرا عطر آن از بین می رود.
برای سرخ کردن زرشک خوب است از کره و یا روغن تازه استفاده کنید.
در سرو غذا می توانید یک قاشق غذاخوری خلال پسته روی زرشک ها بریزید تا رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک ظاهر غذا را زیباتر نشان دهد.
این مطالب را از دست ندهید
طرز تهیه سس رژیمی
گمج کباب گیلانی و تاریخچه آن
روش تهیه فوتوچینی ایتالیایی با سس آلفردو
محبوب ترین غذاهای عربی
آموزش نوشیدنی چای سرد با زنجبیل لیمو
طرز تهیه چند مربای خانگی با میوه های تابستانه
معرفی چند غذای گیلانی برای گیاهخواران
صبحانه مقوی و بینظیر رشتی لوبیا کباب
روش تهیه چای لاته با طعمی بی نظیر
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با طعمی لذیذ
طرز تهیه شامی رودباری + چند نکته برای جلوگیری از وا رفتن ...