This post is also available in:
English
فارسی
العربية
چلو خورشت اناربیج
خورشت اناربیج یکی از غذاهای سنتی و اصیل استان گیلان در شمال ایران است. این خورشت در دسته غذاهای محلی و کمتر شناختهشده در سایر نقاط کشور قرار میگیرد. اما در میان گیلانیها جایگاه خاصی دارد و معمولاً در مهمانیها و مراسم ویژه سرو میشود. نام “اناربیج” از دو بخش “انار” (بهمعنای میوه انار) و “بیج” (بهمعنای دانه یا چرخکرده، که اشاره به گوشت چرخکرده دارد) تشکیل شده و بهخوبی ترکیب اصلی این خورشت را نشان میدهد. رستوران ریژان طعم چلو خورشت اناربیج را طعمی ترش و شیرین معرفی میکند. که ترکیبی از ذائقه شمالی و طعم انار است.
مواد اصلی خورشت اناربیج شامل گوشت چرخکرده (معمولاً به شکل کوفتهریزه)، گردو ساییدهشده، رب انار، آب انار، سبزی محلی معطر مانند چوچاق و خالواش، و ادویههای مخصوص است. برخی نسخهها از سبزیهایی مثل گشنیز، جعفری، نعنا یا تره هم استفاده میکنند. بسته به ذائقه و دسترسی محلی. این خورشت شباهتهایی به فسنجان دارد. ولی به دلیل استفاده از سبزیهای محلی و طعمدهی متفاوت، طعمی منحصربهفرد پیدا میکند. در بهترین رستوران توریستی در رشت اناربیج معمولاً با برنج ایرانی سرو میشود. و رنگ و عطر آن نشاندهنده غنای آشپزی گیلانی است.
هیچ دیدگاهی ثبت نشده ، اولین دیدگاه را ثبت کنید.
این موارد را از دست ندهید
دیدگاه خود را بنویسید