This post is also available in: English فارسی العربية
انواع چاشنی های گیلانی که پیشنهاد میشود امتحان کنید
استان گیلان از منطقه های دارای آب و هوای دلپذیر و طبیعت فوق العاده زیبا است. اما تنها این مورد عامل جذابیت آن نیست. بلکه تنوع غذایی در این استان و طعم و رنگ بی نظیر غذاها از مهم ترین عواملی است که بسیاری از مسافران و گردشگران را در طول سال به این استان جذب می کند. گردشگران و مسافران می توانند انواع مختلف چاشنی های گیلانی را در بهترین رستوران های گیلان و یا بهترین رستوران های رشت در کنار غذاهای خوشمزه گیلانی امتحان کنند.
چاشنی های گیلانی
اکثرا غذاهای گیلانی با چاشنی های مخصوص به خود سرو می شوند. این چاشنی ها مزه و رنگ و لعاب بی نظیری به غذاها می دهند. که لذت خوردن آن ها را چند برابر می کنند. در این بخش رستوران ریژان، بهترین رستوران در رشت برای شما انواع چاشنی های گیلانی که بسیار لذیذ هستند را به شما معرفی می کند.
کال کباب
کال کباب یکی از چاشنی های گیلانی و از پیش غذاهای خوشمزه این منطقه است که برخلاف اسمش در آن اصلا از گوشت استفاده نشده است. برای درست کردن کال کباب می توانید از دیگر صفحات بلاگ طرز تهیه آن را آموزش ببینید این چاشنی بی نظیر را در کته، کباب و ماهی شور میل کنید.
زیتون پرورده
مطمئنا زیتون پرورده یکی از پرطرفدارترین چاشنی های گیلانی است. که جای آن در تمام سفره ها محفوظ است. زیتون پروره را می توانید در کنار اغلب غذاها مصرف کنید. طرز تهیه زیتون پرورده این چاشنی خوشمزه را می توانید در دیگر صفحات بلاگ رستوران ریژان مشاهده کنید.
سیر ترشی
سیر ترشی از دیگر چاشنی های گیلانی است که طرفداران زیادی را به همراه دارد. برای تهیه سیر ترشی بهترین فصل بهار است. ابتدا چند لایه را از روی بوته سیر جدا کنید تا حبه ها مشخص شوند. برای تهیه سیر ترشی لازم است هر بوته فقط یک لایه پوست داشته باشد. بطوری که حبه ها از هم جدا نشوند. بوته های سیر را در یک ظرف شیشه ای بچینید. یک قاشق نمک بر روی آنها بپاشید.
روی سیرها سرکه بریزید تا جایی که کاملا با سرکه پوشیده شوند. بعد از چند روز، مشاهده می کنید که سرکه به خورد سیر رفته و سر ظرف خالی شده است. دوباره به ظرف کمی سرکه اضافه کنید. این ترشی، حداقل پس از دو ماه قابل مصرف می باشد، اما زمان بیشتر سیر را تیره تر، شیرین تر و خوشمزه تر می کند.سیر ترشی را در کنار انواع کباب ها و خورشت های گیلانی میل کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید.
نازخاتون
از محبوب ترین چاشنی های گیلانی ترشی ها هستند. جا افتادن ترشی به چند ماه یا چند سال صبر نیازمند است. اما برای خوردن نازخاتون کاری که باید انجام دهید کبابی کردن چند بادمجان است. ابتدا یک کیلو بادمجان را کبابی کنید و پوست آنها را بگیرید. بادمجان را به همراه چند حبه سیر، دو قاشق نعنا و صد گرم ریحان داخل میکسر بریزید تا کاملا یکدست و له شوند. همه این مواد را در یک ظرف مناسب ریخته و به مقدار لازم به آن نمک و آبغوره ترش اضافه کنید. این ترشی باید همانند فرنی، نه شل و نه سفت، باشد و تا یک هفته می توانید آن را در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. طعم آن در کنار کوکوی اشپل ماهی، کته، کدو پلو و کباب فوق العاده است.
ماهی شور
ماهی شور را در فصل فراوانی ماهی و از ماهی سفید ماده تهیه میکنند. این ماهی را همانند دیگر ماهی ها مصرف نمی کنند و در وعدههای مختلف غذایی تکه ای از آن را بر سر سفره می آورند. این چاشنی به همراه پلو و انواع خورشت براساس ذائقه شخصی افراد مصرف میشود.
درار یا نمک سبز
درار یا نمک سبز از دیگر چاشنی های گیلانی است که از سبزیجات خام تهیه می شود و به صورت مخلوط در ماست، سالاد و در کنار غذا استفاده می شود.برای تهیه چاشنی درار نعناع، گشنیز، مقداری خالواش و نمک را باهم مخلوط کنید و بسابید تا نمک سبز به دست آید. این مخلوط را به مقدار دلخواه به ماست یا سالاد خود بیافزایید و مصرف کنید.
ماست بورانی
ماست بورانی هم یکی دیگر از چاشنی های محبوب گیلانی است که به دو صورت پیش غذا یا همراه با غذا استفاده می شود. برای تهیه این چاشنی ابتدا چند بادمجان را روی آتش کباب کنید و سپس پوست آنها را بگیرید. بادمجان را بدون روغن کمی در تابه تفت دهید. تا آب اضافه آن ها تبخیر شود، سپس آن ها را له کنید. بادمجان له شده را پس از سرد شدن به ماست اضافه کنید. کمی سیر رنده شده و نمک را نیز به ماست اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط و میل کنید.
چاشنی های خوشمزه گیلانی
اگر به دنبال تهیه چاشنیهای خوشمزه برای جشن تولد یا هر مناسبت دیگری هستید، فروش غذای عمده در رشت رستوران ریژان این امکان را به شما میدهد. که تمامی این چاشنیها را به راحتی سفارش دهید. با بهرهمندی از خدمات رستوران ریژان، میتوانید انواع چاشنیهای متنوع و باکیفیت را به صورت عمده تهیه کنید و مطمئن باشید که غذاها با بهترین طعم و تازهترین مواد اولیه آماده میشوند. این خدمات نه تنها به شما در تامین غذای خوشمزه کمک میکند، بلکه فرآیند پذیرایی را نیز به طور قابل توجهی سادهتر و سریعتر میسازد.
این مطالب را از دست ندهید
چگونه در سفر حرفه ای عکاسی کنیم؟
انواع پیش غذا و چند نکته راجع به آن که لازم است بدانید
نحوه تشخیص زعفران اصل
تزئین انواع غذاهای ایرانی و فرنگی و تاثیر آنها
زیباترین جاذبههای توریستی ایران (3)
معرفی عجیب ترین غذا های دنیا
گوگل مپ چطور کار میکند؟ نکاتی کاربردی برای گردشگران
معرفی چند مورد از بهترین هتل های رشت
قارچ و خواص خارق العاده آن برای بدن
نکات لازم به توجه در طبخ برنج
طبیعت زیبای چابکسر گیلان