تفاوت آدانا کباب با کباب کوبیده

تفاوت آدانا کباب با کباب کوبیده

This post is also available in: فارسی

تفاوت آدانا کباب با کباب کوبیده

آدانا کباب و کباب کوبیده از محبوب ‌ترین و شناخته ‌شده ‌ترین انواع کباب در ایران و کشورهای خاورمیانه هستند. که در ظاهر و طعم با یکدیگر تفاوت ‌هایی دارند. در این مقاله سرآشپز بهترین کبابی در رشت به بررسی تفاوت آدانا کباب با کباب کوبیده خواهد پرداخت.

فرق آدانا کباب با کباب کوبیده در مواد اولیه

آدانا کباب با کباب کوبیده

آدانا کباب یکی از انواع کباب ترکی است که به نام شهری به نام “آدانا” در ترکیه شهرت دارد. مواد اولیه این کباب شامل گوشت چرخ‌ کرده گوسفند یا ترکیب گوسفند و گوساله است. که به همراه ادویه‌جات خاص مانند پودر فلفل قرمز، پودر پاپریکا، نمک و سیر به خوبی مخلوط می‌شود. از دیگر ویژگی‌های این کباب این است که در تهیه آن از چربی گوسفند استفاده می‌شود. که باعث می‌شود کباب آدانا طعم غنی‌تری داشته باشد.

کباب کوبیده یکی از انواع کباب‌های ایرانی است. که از گوشت چرخ‌کرده گوسفند یا گاو تهیه می‌شود. مواد اصلی آن معمولاً شامل گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده‌شده و نمک است. در برخی نسخه‌ها، ادویه‌هایی مثل فلفل سیاه و زردچوبه هم به کار می‌رود. اما به گفته سرآشپز بهترین کبابی در رشت کباب کوبیده نسبت به آدانا کباب طعم ملایم ‌تری دارد.

مقایسه در طرز تهیه آدانا کباب و کوبیده

تفاوت آدانا کباب با کباب کوبیده

در تهیه آدانا کباب، گوشت چرخ‌شده با ادویه‌ها و چربی مخلوط می‌شود و سپس این ترکیب به‌صورت طولی روی سیخ‌های فلزی یا چوبی قرار می‌گیرد. یکی از ویژگی‌های مهم در تهیه آدانا کباب این است که گوشت باید به‌صورت کاملاً یکدست و فشرده روی سیخ قرار گیرد. تا هنگام پخت به‌خوبی منسجم بماند. در پخت آدانا کباب، گوشت باید بر روی آتش باز و با حرارت بالا کباب شود تا طعم و بافت آن به‌درستی ایجاد شود. معمولاً آدانا کباب روی آتش هیزم یا زغال پخته می‌شود.

کباب کوبیده نیز از گوشت چرخ‌شده تهیه می‌شود. اما سرآشپز بهترین کبابی در رشت می گوید تفاوت اصلی آن با آدانا کباب در نحوه‌ی قرار دادن گوشت روی سیخ است. در کباب کوبیده، گوشت باید به‌طور کامل فشرده شود تا چسبندگی لازم برای جلوگیری از ریختن گوشت در هنگام پخت ایجاد شود. گوشت روی سیخ قرار می‌گیرد و سپس روی آتش یا زغال پخته می‌شود. یکی دیگراز موارد تفاوت آدانا کباب با کباب کوبیده این است که درپخت کوبیده ، معمولاً حرارت کباب ملایم‌تر از آدانا کباب است. تا گوشت به ‌آرامی پخته شود و بافت نرم و لطیفی پیدا کند.

تفاوت در طعم و بافت

آدانا کباب به دلیل استفاده از ادویه‌های تند و چربی بیشتر در گوشت، طعمی تند و پررنگ دارد. این کباب معمولاً با طعم‌های دودی و تند همراه است که به‌واسطه‌ی پخت روی آتش باز حاصل می‌شود. به‌علاوه، چربی اضافی به کباب کمک می‌کند. تا نرم و لطیف باشد، اما در عین حال چربی آن به‌طور کامل ذوب شده و طعم لذیذی به آن می‌دهد.

تفاوت آداناکباب با کوبیده از نظر طعم اینطور است که کباب کوبیده نسبتا طعمی ملایم ‌تر و شیرین ‌تر دارد. از نظر بهترین کبابی در رشت به دلیل استفاده از پیاز و ادویه‌های ملایم‌تر، طعم کباب کوبیده بیشتر به گوشت تازه و طبیعی نزدیک است. بافت کباب کوبیده نرم و لطیف است، اما به اندازه آدانا کباب چربی‌دار و پرحرارت نیست.

تفاوت های ظاهری

تفاوت آدانا کباب با کباب کوبیده

آدانا کباب معمولاً به‌صورت یک لایه ضخیم از گوشت چرخ‌کرده بر روی سیخ قرار می‌گیرد و به شکل بیضی در می‌آید. لبه‌های آن ممکن است به‌دلیل چربی بیشتر و گوشت نرم‌تر، کمی چرب و دودی به نظر برسد.

کباب کوبیده به‌صورت مستطیلی بلند روی سیخ فشرده می شود. این کباب معمولاً صاف و یکدست است و به‌دلیل چسبندگی گوشت، از ریختن گوشت در هنگام پخت جلوگیری می‌شود.

سرو کردن آدانا کباب و کباب کوبیده چگونه است؟

آدانا کباب:  به گفته سرآشپز بهترین کبابی در رشت آدانا کباب معمولاً به‌صورت گرم و با نان لواش یا پیده سرو می‌شود و به‌دنبال آن سبزیجات تازه مانند گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و پیاز نیز به‌طور معمول قرار دارد. کباب کوبیده: کباب کوبیده در ایران معمولاً همراه با برنج کته یا پلو سرو می‌شود و در کنار آن معمولاً سبزیجات، گوجه‌فرنگی کبابی، فلفل و نان تازه نیز قرار دارد.

نتیجه‌گیری

در نهایت با توجه به گفته های سرآشپز بهترین کبابی در رشت دریافتیم که، آدانا کباب و کباب کوبیده دو نوع کباب متفاوت هستند. که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. آدانا کباب با طعم تند و استفاده از چربی بیشتر و ادویه‌های خاص خود، طعمی قوی‌تر و دودی‌تر دارد. در حالی که کباب کوبیده با طعم ملایم‌تر و بافتی نرم‌تر شناخته می‌شود. انتخاب بین این دو نوع کباب بیشتر به ترجیح فردی و ذائقه بستگی دارد.

 


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

معرفی چند غذای گیلانی برای گیاهخواران
طرز تهیه یک معجون تابستانی
معرفی خوشمزه ترین غذاهای جنوبی
روش تهیه غذای ساده و بدون روغن با استفاده از هویج
فروش غذای عمده در رشت
تهیه سالاد رژیمی مناسب برای رژیم کتو
چند غذا خوشمزه با حبوبات + دستور پخت آن ها
معرفی تندترین غذاهای جهان
طرز تهیه شکلات دبی ترندترین شکلات دنیا
خواص بامیه و طرز تهیه ترشی بامیه
دستور تهیه دو غذای گوشتی خوشمزه و اصیل گیلانی
مراحل تهیه سالاد کلم تند و شیرین

دیدگاهتان را بنویسید