This post is also available in: فارسی
طرز تهیه کمپوت گیلاس
به جرات میتوان گفت در بین انواع کمپوتها، کمپوت گیلاس طعم، رنگ و بافت جذابتری دارد. همانطور که میدانید گیلاس میوه فصل بهار و تابستان است و به دلیل طعم بینظیرش بسیار محبوب و پرطرفدار نیز هست. با کمپوت کردن این میوه دلپذیر در کنار بهره بردن از خواص بینظیرش، میتوان در همه فصلها نیز آن را سرو کرد. روشهای مختلفی برای طرز تهیه کمپوت گیلاس وجود دارد که در این مطلب از مقالات رستوران گردشگری ریژان، از رستوران های خوب رشت به طرز تهیه این کمپوت می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه کمپوت گیلاس
- گیلاس یک کیلوگرم
- شکر یک پیمانه
- آب یک لیتر
- گلاب سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه کمپوت گیلاس به روش اول
- ابتدا گیلاسها را تمیز شسته و آبکش کنید. در مرحله بعد برای گرفتن آب اضافی، آنها را روی یک دستمال تمیز پهن کرده تا کاملا خشک شوند.
- شکر را در قابلمهای ریخته و آب را به آن اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید شکر بصورت کامل در آب حل شود. بعد از اینکه شکر در آب حل شد و آب شروع به جوشیدن کرد، شعله اجاق را خاموش کرده و اجازه دهید شهد به دست آمده سرد شود.
- ظرفهای شیشهای که میخواهید کمپوت را در آن درست کنید، از قبل شسته و خشک کنید.
- گیلاس را در ظرف ریخته و گلاب را به همراه شهد به آنها اضافه کنید. تا جایی که شهد روی گیلاس را بپوشاند.
- یک قابلمه با عمق زیاد انتخاب کرده شیشه کمپوت را داخل آن بگذارید. طوریکه آب روی سطح شیشه را بپوشاند.
- قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید آب بجوشد. اجازه دهید ده الی پانزده دقیقه داخل آب در حال جوش بماند سپس شعله اجاق را خاموش کنید.
- شیشه کمپوت را از آب خارج کرده و برعکس کنید. تا زمان سرد شدن شیشهها به آن دست نزنید.
- کمپوت گیلاس را دور از نور آفتاب نگهداری کنید. بد نیست بدانید کمپوت تهیه شده به این روش تا یک سال تاریخ انقضا دارد البته به شرطی که درب آن را طوری ببنید که هوا به آن نفوذ نکند.
طرز تهیه کمپوت گیلاس به روش دوم
در این روش به مقدار آب کمتری دارید ضمن اینکه میزان شکر مصرفی به ذائقه شما بستگی دارد. برای این روش به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم
- گیلاس یک کیلوگرم
- شکر دو پیمانه
- آب دو پیمانه
مراحل تهیه کمپوت گیلاس به روش دوم
- ابتدا گیلاسها را تمیز شسته و آبکش کرده و سپس ساقه آنها را جدا کنید.
- گیلاس را داخل قابلمه لعابی ریخته، شکر و آب را به آن اضافه کنید.
- شعله اجاق را روی حرارت متوسط تنظیم کرده و بعد از اینکه به جوش آمد اجازه دهید بیست تا سی دقیقه بجوشد. طی این مدت کف سطح قابلمه را مرتب بگیرید. با این کار کمپوت شما شفاف خواهد شد.
- بعد از آماده شدن کمپوت اجازه دهید کاملا به دمای محیط برسد و سپس آن را داخل ظرف شیشهای ریخته و درب آن را ببندید.
- کمپوت را داخل یخچال بگذارید و لازم است بدانید که ماندگاری کمپوت گیلاس تهیه شده با این روش مدت یک هفته است.
نکات تکمیلی
- ظرفی که برای نگهداری کمپوت استفاده میکنید باید شیشهای، دربدار و تمیز باشد.
- درب ظرف کمپوت گیلاس را باید محکم ببندید، طوریکه هیچ هوایی به آن نفوذ نکند. عدم نفوذ هوا به کمپوت ماندگاری آن را بالا میبرد و تا یکسال قابل استفاده است.
- دو ساعت قبل از مصرف کمپوت آن را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.
- دقت کنید زمانی که قابلمه را همراه با شیشه کمپوت روی حرارت میگذارید؛ بلافاصله ده یا پانزده دقیقه بعد از به جوش آمدن آب، شعله را خاموش کنید. اگر مدت زمان بشتری کمپوت داخل آب در حال جوش بماند گیلاسها تغییر رنگ میدهند.
- کمپوت خانگی نسبت به کمپوتهای صنعتی سالمتر بوده زیرا عاری از هر گونه اسانس و رنگهای غیر مجاز است.
- ملاتونین هورمونی است که چرخه خواب و بیداری را تنظیم کرده و موجبات خواب راحت و آرام را برای ما فراهم میکند. وجود مقادیر فراوان این هورمون، از دیگر فواید گیلاس، شمرده میشود.
همه چیز درباره گیلاس
- گیلاس سرشار از آنتی اکسیدان بوده که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. امروزه با توجه به گسترش انواع ویروسها، بدن ما نیاز به سیستم ایمنی قوی دارد.
- املاح و ویتامینهای موجود در گیلاس منجر به ساخت سلولهای خونی میشود که همین امر باعث بهبود گردش خون شده و سطح انرژی بدن را افزایش میدهد.
- اگر موهایتان دچار آسیبهایی از قبیل ریزش، موخوره و… شده پیشنهاد میکنیم از مصرف گیلاس غافل نشوید. این میوه لطافت و درخشش را به موهایتان باز میگرداند.
- فیبر بالای موجود در گیلاس تا چند ساعت به شما احساس سیری داده و به روند کاهش وزنتان سرعت میبخشد. چنانچه برنامه کاهش وزن دارید این میوه را در برنامه غذاییتان قرار دهید.
- همانطور که میدانید ویتامین سی نقش کلیدی و اساسی در جوانسازی و حفظ رطوبت پوست دارد، از این رو برای داشتن پوستی براق و سالم گیلاس بخورید.
این مطالب را از دست ندهید
معرفی غذاهای بدون روغن
طرز تهیه کوکوی پیازچه کرمانشاهی و خواص آن
طرز تهیه سوپ بروکلی با پنیر
روش تهیه غذای ساده و بدون روغن با استفاده از هویج
آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه خورش اناربیج گیلانی
طرز تهیه املت قارچ و اسفناج رژیمی و خوشمزه
چند مورد از خاصیت سبزیجات به همراه طرز تهیه 2 غذای گیاهی
چند غذا خوشمزه با حبوبات + دستور پخت آن ها
معرفی غذاهای محبوب هندی
خورشت ناردون اصیل گیلانی
روش تهیه چای لاته با طعمی بی نظیر