This post is also available in: فارسی
طرز تهیه یک معجون تابستانی
روزهای داغ و طولانی تابستان را تنها میتوان با خوردن نوشیدنیهای و دسرهای سرد دلپذیر کرد. بستنی معجون از جمله دسرهای دلچسب و گوارای محبوب بوده که برای تمام فصول سال مخصوصا تابستان گزینه مناسبی است. برای تهیه بستنی معجون مواد مغذی و مقوی متنوعی استفاده میشود که همین امر موجب شده به نسبت سایر دسرهای سرد، جذابیت بیشتری داشته باشد. در این مطلب از مطالب رستوران در رشت به شرح طرز تهیه بستنی معجون میپردازیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه بستنی معجون
مواد اولیهای که برای تهیه بستنی معجون ذکر کردهایم را میتوانید به دلخواه و با توجه به ذائقهتان کم یا زیاد کنید. برای تهیه بستنی معجون به تعداد شش نفر مواد زیر را آماده کنید:
- بستنی وانیلی نیم کیلوگرم
- شیر پرچرب یک پیمانه
- خرما پوست کنده شده شش الی هفت عدد
- مغز گردو نصف یک پیمانه
- مغز پسته نصف یک پیمانه
- مغز بادام هندی مقداری برای تزیین
- مغز بادام درختی مقداری برای تزیین
- پودر نارگیل دو قاشق غذاخوری
- کنجد بو داده یک قاشق غذاخوری
- موز دو عدد
- عسل سه تا چهار قاشق
- پودر قهوه یک قاشق چایخوری
- پودر کاکائو یک قاشق چایخوری
- خامه قنادی مقداری برای تزیین
طرز تهیه بستنی معجون
برای تهیه بستنی معجون روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به شرح یکی از کاربردیترین آنها خواهیم پرداخت.
- موزها را ورقه ورقه کرده و مدت یک ساعت داخل فریزر بگذارید تا بافت آن یخ زده شود.
- از مغز گردو و مغز پسته هر کدام یک قاشق غذاخوری برای تزیین نگه داشته و مابقی را داخل مخلوطکن بریزید.
- یک قاشق از پودر نارگیل را به همراه پودر کاکائو داخل مخلوطکن ریخته و مابقی را برای تزیین نهایی بستنی معجون نگه دارید. دستگاه را روشن کرده که مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
- هسته و پوسته خرما را جدا کرده و آن را به مواد داخل مخلوطکن اضافه کنید.
- بستنی یخ زده را داخل مخلوطکن ریخته و دستگاه را روشن کنید. در این مرحله میتوانید چند اسلایس از موزها را به مواد اضافه کنید.
- دقت کنید قبل از اضافه کردن شیر به بستنی معجون، حتما از یک ساعت قبل آن را داخل یخچال قرار دهید که کاملا خنک شود. در نهایت شیر سرد را به بستنی معجون اضافه کنید.
- ته هر یک از لیوانها را با یک لایه خامه قنادی پوشانده و سپس معجون را در لیوانها بریزید. یک چهارم لیوان را برای تزیین خالی نگه دارید.
- روی معجون را ابتدا با کنجد و پودر نارگیل بپوشانید. حال نوبت چیدن مغز بادام هندی، مغز بادام، موز و… است.
- یک لایه مغز پسته، مغز گردو و سایر مغزها روی معجون بگذارید. روی این ترکیب عسل ریخته و به آن خامه فرم گرفته بیفزایید. در انتها با الک ریز یا چای صاف کن، پودر کاکائو، پودر دارچین و پودر قهوه بپاشید.
- بستنی معجون شما آماده سرو است. نوش جان
چرا باید بستنی معجون بخوریم؟
- معجون به واسطه داشتن شیر و مغزهای آجیلی سرشار از کلسیم بوده، در صورتیکه آن را با شیر کم چرب تهیه کنید. هر اندازه میزان چربی شیر کمتر باشد یا به اصطلاح شیر کم چرب باشد، میزان کلسیم موجود در آن و همینطور درصد جذب آن بیشتر میشود.
- با توجه به انواع مغز آجیل و میوههای متنوعی که در تهیه بستنی معجون بهکار برده میشود، این دسر سرشار از فیبر بوده و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند بسیار مفید است.
- بستنی معجون منبع غنی از انواع ویتامین و مواد معدنی بوده از این رو خوراکی مفید برای افراد کم اشتها یا دارای سو تغذیه میباشد.
نکات تکمیلی
- طعم بستنی که برای تهیه معجون بستنی بهکار میبرید امری سلیقهای است و به ذائقه شما برمیگردد. بجای بستنی وانیلی که در این مطلب به آن اشاره کردیم؛ میتوانید از بستنی نسکافهای، کاکائویی، میوهای و یا سایر طعمها استفاده کنید.
- لازم به ذکر است که مصرف بستنی معجون به افرادی که دچار دیابت، اضافه وزن و چاقی هستند به هیچ عنوان توصیه نمیشود. بستنی معجون کالری بالایی دارد و به سرعت قند خون را بالا میبرد.
- بسیاری از افراد برای بالا بردن ارزش غذایی بستنی معجون به آن زرده تخم مرغ هم اضافه میکنند. زرده تخم مرغ علاوه بر اینکه ارزش غذایی بستنی معجون را بالا میبرد موجب کشدار شدن بافت آن نیز خواهد شد.
- مواد اولیهای که برای تهیه بستنی معجون در این مطلب به آن اشاره کردیم را میتوانید به دلخواه کم، زیاد و یا حذف کنید. حذف و اضافه مواد اولیه به ذائقه شما بستگی دارد و کاملا سلیقهای است.
- برای تزیین بستنی معجون میتوانید از میوههای فصل هم استفاده کنید و طعم مطلوبی به آن ببخشید.
این مطالب را از دست ندهید
دستور پخت آش ترخینه و چند نکته در تهیه آن
معرفی تندترین غذاهای جهان
دستور تهیه مرغ بالزامیک به همراه نکات تکمیلی در تهیه آن
خواص بامیه و طرز تهیه خورشت بامیه به روش رستورانی
غذا شور شد چیکار کنیم؟ راهکار برای گرفتن شوری غذا
طرز تهیه مرحله به مرحله قیمه نثار مجلسی + چند نکته در تهی...
طرز تهیه شامی رودباری + چند نکته برای جلوگیری از وا رفتن ...
طرز تهیه املت قارچ و اسفناج رژیمی و خوشمزه
روش تهیه بورانی اسفناج خامه ای با طمعی لذیذ
خواص میوه انجیر + طرز تهیه چند مورد که با انجیر تهیه می شود
آموزش چند مدل غذای نونی بدون گوشت خوشمزه